logo_physioAbbildung  Logo
Bildstrich Bildstrich
HOMEOns TeamSpecialisatiesBewegingstherapiePilatesSamenwerkingsverbanden
Coronaklachten (Covid-19) en Fysiotherapie.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen nadat u covid-19 heeft gehad?

U kunt samen met de fysiotherapeut weer werken aan uw herstel en opbouw van uw conditie en u krijgt inzicht in de opbouw van uw belastbaarheid.

Uw fysiotherapeut is hier extra voor opgeleid en er zijn extra vergoedingen vanuit uw zorgverzekering mogelijk.

80% van de covid-19 patiŽnten heeft milde tot matige klachten en kan thuis herstellen na een besmetting. 20% van de mensen die besmet is geraakt krijgt ernstige tot zeer ernstige klachten (zoals een flinke longontsteking of te lage zuurstofwaardes in het bloed), waarbij een ziekenhuisopname nodig is.

Na een covid-19 besmetting kost het tijd om te herstellen. De meeste mensen herstellen goed, maar er is een groep patiŽnten die langdurig restklachten ondervinden. Dit kan zich op verschillende manieren manifesteren:

 • Kortademigheid
 • Vermoeidheid
 • Afname spierkracht
 • Afname uithoudingsvermogen
 • Dit is maar een greep in de restklachten die voorkomen, want natuurlijk kunnen er ook andere klachten blijven. De restklachten resulteren vaak in een beperking in dagelijkse activiteiten.

  Als u na een covid-19 besmetting klachten blijft ervaren bij uw dagelijkse activiteiten, kan u een fysiotherapeut raadplegen. Deze kan u tips en adviezen geven en u eventueel begeleiden bij het opbouwen van uw belastbaarheid.

  Wanneer u een ziekenhuisopname heeft doorgemaakt, helpt het ziekenhuispersoneel u over het algemeen met het vinden van een fysiotherapeut bij u in de buurt, maar u kunt zelf ook contact opnemen met een fysiotherapeut voor het maken van een afspraak.

  Tijdens uw eerste bezoek zal u samen met de fysiotherapeut uw problemen/beperkingen in kaart brengen, wordt er een 0-meting gedaan van uw belastbaarheid en wordt er een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan zal gericht zijn op het verbeteren van de aspecten waar u in het dagelijkse leven tegenaan loopt. Dit kan dus voor iedereen anders zijn.

  Behandeling van covid-19 klachten wordt vergoed vanuit de basisverzekering, indien u een verwijzing van een huisarts of specialist hebt. Het gaat om een traject van 6 maanden en 50 behandelingen. Een belangrijke voorwaarde is wel de bereidheid van de patiŽnt om mee te doen aan een onderzoek naar het effect van deze herstelzorg. Houd er wel rekening mee dat het eigen risico aangesproken wordt, omdat deze herstelzorg vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Mochten er na het eerste traject nog steeds beperkende restklachten zijn, is er soms nog een extra hersteltraject van 6 maanden of 50 behandelingen mogelijk, met wederom weer een verwijzing van uw huisarts of specialist.
  .


  De praktijk is geopend voor individuele behandelingen op de praktijk zelf, aan huis en op afstand.

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen volgt de Boer en Maschewski Fysiotherapeuten de richtlijnen van het RIVM en onze beroepsgroep het KNGF.

  De gezondheid van onze cliŽnten, medewerkers en medemensen staat voorop. Vertoont u klachten zoals verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid passend bij corona dan vragen wij u thuis te blijven en uw afspraak telefonisch af te zeggen.

  Vertoont u geen klachten die passen bij corona dan kunt u naar onze praktijk komen en vragen wij uw aandacht voor het volgende:

 • Neem uw eigen handdoek/badlaken mee.
 • Kom niet te vroeg voor uw afspraak bij ons binnen. Bij voorkeur net voor de afgesproken tijd.
 • Kom bij voorkeur alleen naar de afspraak.
 • Desinfecteer uw handen na binnenkomst.
 • Houd ook in de wachtruimte zoveel mogelijk 1,5 m afstand.
 • Na de behandeling verzoeken wij u de praktijk zo spoedig mogelijk te verlaten.
 • Maak zo min mogelijk gebruik van het toilet.
 • Tijdens de behandeling houden wij waar mogelijk 1,5 m afstand.
 • Krijgt u aan huis fysiotherapie? Dan kan dit ook gewoon doorgaan, mits u geen klachten heeft die passen bij corona.

  Mogelijkheid fysiotherapie op afstand: e-consult

  Wij bieden u ook de mogelijkheid uw afspraak in te vullen middels een telefonisch consult of een e-consult waarin wij u op afstand kunnen behandelen/adviseren. De therapeut kan telefonisch de voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail toesturen of middels video consult meekijken. U meldt zich aan door een mail te sturen naar: deboermaschewski@gmail.com of belt naar 050-5012725 en vraagt om Fysio op afstand. Dit kan als u al onder behandeling bent en ook als u nog niet eerder geweest bent in onze praktijk. De fysiotherapeut zal telefonisch contact opnemen en samen met u zoeken naar de beste mogelijkheid.

  Binnen de Boer en Maschewski Fysiotherapeuten volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen.

        Corona
        Tarieven
        Praktijkinfo
        Contact
        Privacy
        Voorlichting
        Links